Waar het asfalt en het groen als afvalbak dienen

Het sportpark aan de Reeweg is een geliefde plek om in de wat latere uurtjes rond te hangen, te eten en drinken, en niet te vergeten een portie ballonnen om enigzins nog te kunnen lachen. Een goede combinatie voor afval. 

Al geruime tijd ruim ik het parkeerterrein bij het sportpark aan de Reeweg. Een typische plek om voor oa jongeren rond te hangen en te chillen. Er wordt heel wat geconsumeerd, van fast-food tot koekjes en van Red Bull tot bier. Een pizza gaat er zo nu en dan ook in, en een chippie mag ook niet ontbreken. Het feestje is niet compleet zonder ballonnetje gevuld met lachgas. Ook al tref je dat laatste niet meer zoveel aan als voor de verandering in APV, het is nog steeds teveel.

Net zoals je het op veel andere hangplekken ziet, is het op dit parkeerterrein niet veel anders. Het asfalt en het groen dienen hier als openbare afvalbak. De aanwezige zijn ook hier te lui en stoer om hun afval mee terug te nemen en gooien het overal neer. Per keer haal ik hier 3 tot 5 zakken zwerfafval op. Bij navraag blijkt dat politie of handhaving wel eens langs rijdt, maar het daar bij blijft.

Naast dat hier het zwerfvuil voor het oprapen ligt, is het onbegrijpelijk dat er onder het genot van drank en drugs een plek zo vervuild wordt, nog erger, laat staan straks weer met de auto of scooter weggereden wordt.

Wat ik met regelmaat hoor als commentaar is waarom sporters of hun bezoekers dit doen. Echter, dat staat er los van. De parkeerplaats is vrij toegankelijk en het is een ander publiek die deze plek komt vervuilen.