Skatepark Dordrecht Maasplaza

Nog niet zolang geleden las ik via Twitter dat het nogal een bende kon zijn met zwerfafval op het skatepark Maasplaza. Aanleiding voor mij om er eens te gaan kijken.

Afgelopen weekend heb ik de plek bezocht voor de eerste keer. Meteen een schoonmaakronde gehouden. De opbrengst was 4 volle zakken zwerfafval. Ik ben erger gewend, maar vond het hoe dan ook zonde. Dinsdag was het de tweede dag dat ik er polshoogte ging nemen. Dit keer 2 zakken gevuld met zwerfafval.

Opvallend dat beide dagen (zeker in het weekend) de prullenbakken ongeveer voor een kwart gevuld waren en de rest er dus gewoon naast. Ander puntje was andere zooi als peuken, glas etc in hoekjes en langs randen, waar zelden of niet een bezem aan te pas komt.

Reden voor mij om er elke dag even langs te gaan om er een schoonmaak te houden (mits ik geen vrije dag neem). Ik ga er niet langs om aanwezige te controleren of corrigeren, maar om de plek schoon te maken. Wie weet kan ik zo wel nog een boodschap afgeven.

Tegenwoordig ben ik vaker op wat vaste plekken te vinden in Dordrecht, omdat ik me zoals eerder bericht, wat los heb gemaakt van de wijk crabbehof. Net zoals in de woonwijken ben ik van mening dat jongeren ook hier schoon, veilig en gezond moeten kunnen leven, en deze plek zelfs even uitleven. Want op deze plek komt men toch voor een heel ander doel bij elkaar dan op sommige andere plekken waar ik kom. En daar heb ik er totaal geen moeite mee.