Ruim eens wat zwerfafval, wordt een doorpakker

roger buurtpreventie

Een schone stad, dat hebben we zelf in de hand. Als inwoner kunnen wij er samen voor zorgen dat de straten en andere plekken wat schoner uitzien door af en toe eens wat zwerfafval te verwijderen. Wordt net als vele andere een Dordtse Doorpakker. 

Een klein beetje zwerfafval ruimen zou eigenlijk elke inwoner moeten doen. Al is het maar bij je eigen deurtje in je eigen straat. Maar je kunt ook zwerfafval ruimen tijdens een wandeling of zelf een route uitstippelen. De openbare ruimte is net zo goed een verantwoordelijkheid van ons als gemeenschap zijnde. Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze wat schoner, dus ook veiliger en gezonder is.

Als Dordtse Doorpakker draag jij bij aan een schoner Dordrecht. De tijd die je erin steekt dat bepaal je helemaal zelf. Elk beetje maakt al een groot verschil. Gemeente Dordrecht wil je daar graag in ondersteunen en stelt daarom spullen beschikbaar zoals een afvalgrijper en vuilniszakken. Deze kun je gratis ophalen bij natuurcentrum Weizigt (krispijn). Wanneer je voor de eerste keer gaat vul je een formulier in en krijg je de nodige spullen mee naar huis.

 

Vanaf 1 september weer uitgifte vanuit Koetshuis Weizigt

Vanaf 1 september kun je van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur weer langskomen om materialen op te halen. Voorlopig kan je alleen bij Koetshuis Weizigt materialen op komen halen, nog niet bij het Informatiepunt op de Stadsboerderij.