wagemans@netwerkmail.nl

Loop eens een ronde mee

loop rondeDat ik dagelijks bezig ben in de wijken om de straten enigszins schoon te houden mag duidelijk zijn. Al dit werk doe ik helemaal alleen. Geen straf en niet hopeloos, want anders zou ik het niet meer doen. Mijn strijd tegen het afval zet ik voort. Ik wil er als inwoner van Dordrecht alles aan gedaan hebben om de leefomgeving schoon te houden. Iedereen heeft wel op het afvalbeleid een mening klaar en ergeren ons mateloos aan het zwerfafval. Het zou leuk kunnen zijn, maar ook leerzaam voor mensen om eens een ronde mee te lopen. Naast dat je de wijk een stukje schoon hebt gemaakt, kun je er ook iets van opsteken. Want het afvalprobleem is veel breder dan men denken zou, en een oplossing lijkt dan ineens een stuk moeilijker, omdat je de feiten op straat mee kunt maken.

groen links

schoonmaak actie

Het is niet stom om afval te ruimen

Veel gehoorde excuses zijn “ik ga het afval van een ander niet ruimen” of “het is stom”. Nee, afval ruimen is niet stom. Je merkt als je eenmaal begint dat het zelfs leuk en ontspannend kan zijn. En de mentaliteit van andermans afval niet te ruimen… dan komen we nooit ergens. Aarzel niet en neem gewoon eens de moeite om een ronde mee te lopen. Materialen hoef je niet eens voor te zorgen, die krijg je te leen van me. Kids krijgen zelfs een pakketje mee die ze mogen houden. Een keer een schoonmaakactie met meerdere doen? Ook dat is welkom. Neem eens contact op. Hou er wel rekening mee met eventuele maatregelen ivm Corona