Het vinden van een balans

wethouders

Het is tijd voor een update voor de maand augustus. Een van de belangrijkste punten is dat ik in de afgelopen maand even kritisch naar mezelf moest kijken. Ik was meer dan actief buiten, en na een periode breekt dat op. Dan is het tijd om te zoeken naar een balans voor jezelf en hetgeen je doet voor Dordrecht. 

Het zal menig volger wel opgevallen zijn dat ik even een aantal dagen totaal niets heb gedaan, en andere dagen een tandje minder gelopen. Wanneer je 7 dagen per week, van ochtend tot avond bezig bent, dan vraagt dat veel van je lichaam. Ik liep mezelf voorbij. Het was moeilijk om hier een goede en ook de juiste balans in te vinden. Gelukkig heb ik onlangs nog een goed gesprek gehad met wethouder Marco Stam en de wijkmanager van Crabbehof. Ik heb zelfs letterlijk op het punt gestaan om er mee te stoppen. Maar dat zou een verkeerde keuze zijn geweest.

Duidelijk is dat ik deze 7 dagen, van ochtend tot avond niet meer doe. Hoeveel wel, dat ligt eraan hoe ik het per dag wil invullen. Daarbij zijn vrije dagen ook iets wat erbij hoort. En in die tijd dat ik actief ben, kan ik toch heel wat doen.

Op het internet ook een verandering

wielwijkIk heb me er nog een keer aan gewaagd om de website compleet te vernieuwen. Ook nu ik wat andere indeling in werktijd heb, geeft dat ook een mooie gelegenheid op de website wat anders in te richten en meer dan alleen afval te tonen. Wie de homepage bekijkt, kan al ontdekken welke kant deze op gaat. Ik hoop dat ik met de vernieuwing ook wat actuele zaken en mooie dingen kan laten zien.

Dit was al eerder waar te nemen op social media. Hier ben ik niet meer elke ronde die ik loop laten zien en toonde al wat andere zaken. Ook hier geld dat ik ook wat andere dingen laat zien, en ook een belangrijk punt: het uitgangspunt waar ik al eerder over berichte, ook in de media en wat ik met gemeente heb kortgesloten, een manier vinden om mensen zien te bereiken en bewust te maken. Op het gebied van afval is dit de inzet die we allemaal waar moeten zien te maken.

Ook een balans op straat

De belangrijkste kerntaak ligt nog steeds op het actief ruimen van afval. De afgelopen tijd heb ik ook naar andere manieren gezocht. Wat is haalbaar en wat kan er anders? Achter de schermen ben ik bezig hiermee, en zijn er zaken die ik voor elkaar probeer te krijgen. Zonder vooruit te lopen op wat dingen, moet deze balans er ook gaan voor zorgen dat bepaalde zaken iedereen bereikt. Dit heeft even tijd nodig, maar ik wil wat meer uit bepaalde hoeken gaan halen. Daarvoor hoop ik op de nodige medewerking, want het gaat uiteindelijk voor een schoner Dordrecht.

Mijn ‘werkbezoeken’ die ik soms doe (andere steden) kunnen hierbij een handige handvat zijn. En ook met deze bezoeken wil ik via deze website wat meer aandacht aan gaan geven.

Ik denk dat ik met deze aanvulling / update van augustus genoeg mooie dingen kan doen voor de bewoners in onze mooie stad. Zonder moeten maar op een tempo zonder mezelf voorbij te lopen.