wagemans@netwerkmail.nl

Buurtpreventie Dordrecht

Na 1,5 jaar een harde strijd tegen het vele zwerfafval in de wijk Crabbehof te hebben geleverd met mijn project Buurtpreventie Crabbehof, was een verandering op zijn plek. Verschillende factoren speelden hierin een rol. Tegenwoordig ben ik ook buiten mijn eigen wijk te vinden, en ben als vuilbestrijder actief in de stad Dordrecht. Het is immers niet alleen Crabbehof met een afvalprobleem, maar er zijn meerdere wijken. En zwerfafval vind je ook in de rest van Dordrecht. Na het uitkomen van mijn wens kon ik me dit gaan realiseren.

roger buurtpreventieEen verandering in mijn werkgebied en aanpak van het afval kon ik werkelijkheid maken na het uitkomen van mijn wens die ik had. Ik wil na 1,5 jaar niet meer gebonden zijn aan een specifieke wijk, maar vrij kunnen zijn in de stad Dordrecht om mijn strijd voort te zetten tegen het afval. Er zijn immers ook andere wijken met een probleem, en Crabbehof nam me eigenlijk ook als iets vanzelfsprekend. Dat heeft iets positiefs, maar daar zit ook een keerzijde aan. Vanzelfsprekend betekend ook dat men er vanuit gaat dat ‘Roger’ het toch wel ruimt. Dit kwam een paar keer naar voren waarbij ik me toch even achter de oren moest krabben. Niet dat het een probleem vormde, maar wel enkele zaken die ik liever niet zag. Als ik lees op Social media of ik bij berichten ook even containers kon plaatsen die vol zaten, want men was bezig de schuur op te ruimen…. Zo werkt het niet. Ik hou het leuk voor mezelf, maar bewoners moeten ook zelf wat moeite doen hun wijk te onderhouden.

Ik ben tegenwoordig bezig in de wijken van Dordrecht en de buiten gebieden. Toch wil dat niet zeggen dat ik niet meer omkijk naar de probleemgevallen. Integendeel. Hier blijf ik strijdvaardig in en zal blijven helpen. Al doe ik dit niet meer op vaste tijden en dagen als men gewend is, en hou ik de werkwijze op de achtergrond om mensen niet op een idee te brengen wat een verkeerd effect zou kunnen hebben.

Buurtpreventie Dordrecht

dordrechtDeze wijziging in het werkgebied vraagt ook om een naamswijziging. Ik blijf preventief te werk gaan en zaken op te nemen. Buurtpreventie blijft dus van toepassing. Omdat ik in heel Dordrecht actief ben, met name de nadruk van probleemwijken of plekken, is Buurtpreventie Dordrecht de meest handige naam voor mij. Er zijn inmiddels ook nieuwe bodywarmers in de maak en zelfs shirts met de nieuwe naam. Ook zijn de namen aangepast op social media en heb ik deze nieuwe website in het leven geroepen. Een nieuw begin, waarmee ik ook wil aangeven dat ik genoeg en voldoende ondersteuning van de gemeente Dordrecht heb. Met een gerust hart samen werken aan een schonere stad, waarbij ik de tag #geefafvalgeenruimte speciaal wil gebruiken. Gebruik deze tag op jouwn social media en laat zien wat er leeft.

 

#geefafvalgeenruimte

Samen werken we aan een schoner Dordrecht.